Kahoot!

Kahoot! är en populär aktivitet i klassrummet och nu har vi lagt in ännu fler direktlänkar till Kahoot-spel i olika kapitel i lärarwebben. Om du inte prövat i dina klasser kan du här titta på en kort film om hur du kommer igång med Kahoot!

"Skriva ut" digitalt

Den här filmen visar hur du kan spara ner ett kopieringsunderlag från LH till din dator.

Att göra digitala prov

Vill du se en liten fim som visar hur eleverna loggar in för att göra digitala prov och läxförhör?

Logga in för att göra prov på Gracias

Läs detta om dina elever använder Chromebooks

Vissa elever som använder Chromebooks har inte fått sina resultat inrapporterade efter att ha skrivit digitala prov. Deras datorer behöver rensas. Klicka på Systemkrav i vänsterspalten för att få reda på hur.

Logga in

Vi får 3-4 mejl i veckan från lärare som har problem med att logga in. Att använda en annan webbläsare löser nästan alltid inloggningsproblemen.

Gracias 6-9 Lärarwebb (300kr/år)

Målsättningen med lärarwebben är att du ska kunna minska din planeringstid och ändå ge eleverna större variation och bättre inlärningsmöjligheter. Med lärarwebben har du tillgång till allt material i samtliga lärarhandledningar och allt ljud på samtliga lärar-cd:skivor och dessutom massor av extramaterial: presentationer, länkar till filmer osv. Materialet är samlat kapitelvis och är på så vis lätt tillgängligt precis när du behöver det.

I filmerna här får du tips om hur du kan använda Gracias 6-9 Lärarwebb.

Allmän information om lärarwebben

Använd hörövningarna enklare och effektivare

Använd kortkommandon! Med lite teknik blir din vardag mycket enklare.

Du kan också läsa om lärarwebbarna genom att klicka på länken Lärarwebbar i vänsterspalten.

Vår lucktextövning!

Tycker du också att det är viktigt att eleverna får öva på ord och uttryck på många olika sätt? Då kommer du gilla vår lucktextövning. I den får eleverna öva på utvalda ord och uttryck på tre olika sätt. Är du inloggad kan du även skriva ut lucktexterna och ge dem som digitala prov. >>Klicka här<< för att visa en liten film om den för eleverna.

Fiestas durante el año

Du har väl sett vårt kapitel i lärarwebben för år 7? Där samlar vi länkar från den spansktalande världen.

Har du problem med att logga in?

Pröva med en annan webbläsare.

Tryckta läromedel

Vi som arbetar med Gracias tror på pappersbokens framtid. Gracias är ett omfattande, komplett material framtaget för Lgr-11 och det fungerar utmärkt helt utan internet. Men med detta sagt, om du har möjlighet att använda våra lärarwebbar i klassrummet blir din vardag enklare och dina elever får större variation i sin inlärning.

Mera information

  • Vill du läsa om tankarna/idéerna bakom övningarna på hemsidan? Gå till övningssidan för Gracias 7 kapitel 1.

  • De flesta övningstyper och prov fungerar överallt (dvs. på datorer, läsplattor och mobiler) Dock inte Blandade övningar/provförhör vilket vi beklagar. Du kan läsa mer om detta under fliken Systemkrav.