Är du nyfiken på Gracias?

Är du nyfiken på Gracias? Eller använder du redan graciasböckerna och vill få tips om hur du bättre och effektivare kan använda lärarwebbarna? Klicka då på länken Gracias 6-9 lärarwebb i vänsterspalten.

2022 08 Visa texterna på smartboard/storbildskärm

Nu kan du med direktlänkar i lärarwebben visa böckernas texter på smartboards och storbildsskärmar. Bra när du vill att klassen ska fokusera på vissa ord och uttryck i ett kapitel.

2022 04 Rytm, handklapp och rörelse

Vi har precis lagt ut några nya övningar som vi är mycket förtjusta i. Här är ett exempel från Gracias 6 kapitel 5. Du hittar fler i Gracias 7 kapitel 11-12.

2022 01 Ändringar och uppdateringar i Gracias

Flera lärare har hört av sig med önskemål om att vi ska lägga in övningar med TPR (Total Physical Response) även i böckerna och inte bara i lärarwebbens presentationer och LH. Det har vi nu gjort i ÖB 6 och ÖB 7 fr.o.m. 2022.

2021 08 Ändringar och uppdateringar i Gracias

Vi har gjort en del ändringar i nytryckta graciasböcker, ändrat i ett fåtal texter, skrivit några nya och uppdaterat en del fakta (t.ex. att Spanien numera har 47 miljoner invånare, inte 45). Huvudsyftet med textändringar har varit att vi vill ge eleverna vokabulär för deras mobil- och internetvanor (Me gusta sacar y subir fotos a Internet osv.) Men observera att det inte är fråga om nya upplagor. De gamla och nya versionerna går utmärkt att använda parallellt i klassrummet.

Läs detta om dina elever använder Chromebooks

Vissa elever som använder Chromebooks har inte fått sina resultat inrapporterade efter att ha skrivit digitala prov. Deras datorer behöver rensas. Klicka på Systemkrav i vänsterspalten för att få reda på hur.

Har du problem med att logga in?

Vi får 2-3 mejl i veckan från lärare som har problem med att logga in. Att använda en annan webbläsare löser nästan alltid inloggningsproblemen. Om inte kan du få hjälp här

Fiestas durante el año

Du har väl sett vårt kapitel i lärarwebben för år 7? Där samlar vi länkar från den spansktalande världen.

Tryckta läromedel

Vi som arbetar med Gracias tror på pappersbokens framtid. Gracias är ett omfattande, komplett material och det fungerar utmärkt helt utan internet. Men med detta sagt, om du har möjlighet att använda våra lärarwebbar i klassrummet blir din vardag enklare och dina elever får större variation i sin inlärning.

Mera information

  • Vill du läsa om tankarna/idéerna bakom övningarna på hemsidan? Gå till övningssidan för Gracias 7 kapitel 1.

  • De flesta övningstyper och prov fungerar överallt (dvs. på datorer, läsplattor och mobiler) Dock inte Blandade övningar/provförhör vilket vi beklagar. Du kan läsa mer om detta under fliken Systemkrav.

Vår lucktextövning!

Tycker du också att det är viktigt att eleverna får öva på ord och uttryck på många olika sätt? Då kommer du gilla vår lucktextövning. I den får eleverna öva på utvalda ord och uttryck på tre olika sätt. Är du inloggad kan du även skriva ut lucktexterna och ge dem som digitala prov. >>Klicka här<< för att visa en liten film om den för eleverna.